Открит урок по Руски език


В  ОУ „Бачо Киро”, гр. Велико Търново на 12.02.2013 г. от 10.00 часа  се проведе методическа сбирка на тема „ Обучението по чужди езици и използването на ИКТ в процеса на формиране на устната реч – говорене и аудиране”. Методическата сбирка беше съчетана с наблюдение на открит урок по Руски език на тема „Масленица”, който изнесох с учениците от VI „а“ клас.

Участниците в методическата сбирка имаха възможност да наблюдават урок, при който за създаване на речева ситуация използвах съвременни технически средства като компютър, Internet, Интерактивна технология Енвижън – един компютър, много мишки, интерактивна игра “Зимние загадки”, новини и репортаж от Первый канал на Руската телевизия. Това създаде възможност учениците непосредствено да слушат реч на хора, носители на руския език, компютърно да тестват придобитите в часа умения и да се обучават в слушане с разбиране и говорене.

На откритият урок присъстваха: Милка Михайлова – старши експерт по чуждоезиково обучение  при Регионален инспекторат по образованието – Велико Търново и учители от училището и областта.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: